Student

Studiewebben - din lärplattform

Studiewebben är högskolans lärplattform och används i alla kurser och program. Här hittar du bland annat ditt kursrum, ditt schema, kursplan och litteraturlista.

Vad finns i Studiewebben?

  • Ditt schema
  • Kursmaterial, instruktioner, uppgifter
  • Digitala inlämningslådor
  • Chatt-, meddelanden- och diskussionsforum

Du kommer till studiewebben genom att öppna en webbläsare och skriv in sh.se. Högst upp på sidan finns en direktlänk till studiewebben. Du kan även gå direkt till studiewebben genom att skriva in studiewebben.itslearning.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller genom genvägen på sh.se/student.

När du loggar in ska du välja: Logga in med SH-konto (inte med Itslearning)
Ditt användarnamn är ditt SH-konto (användarnamn@suni.se) till exempel xxxx20@suni.se

För att kunna logga in på studiewebben måste du först:
1) Vara registrerad på din kurs , Läs mer om hur du registrerar dig
2) Aktivera ditt SH-konto, Läs mer om hur du aktiverar ditt SH-konto

FILM: Logga in på Studiewebben

FILM: Välkommen till Studiewebben

Appen "itslearning"

Till Studiewebben hör en app som du laddar ned gratis från App Store Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Google Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Sök efter appen "itslearning". Med hjälp av appen kan du smidigt hålla koll på vad som sker i kursen. Du kan få notiser när din lärare tillexempel laddat upp nya dokument, lagt upp en hemtentamen, skickat ett meddelande eller skapat en ”inlämningslåda”.

Meddelandefunktionen i studiewebben

Filmen går igenom de inställningar du kan göra för att få en push i mejlen när du fått ett meddelande. Filmen visar även på hur du gör för att lämna en gruppkonversation, anmäler olämpliga trådar och inlägg samt ser om meddelandet du fått är ett gruppmeddelande eller ett individuellt meddelande.

 

Problem eller frågor?

Har du problem med vissa funktioner i Studiewebben (logga in, anmäla dig till grupp, ladda upp dokument, och så vidare)? Har du tips på förbättringar eller har du en allmän fråga? Välkommen att kontakta info@sh.se.

Upplever du driftstörningar? Klicka på länken för eventuella driftstörningar.

Driftstatus för Studiewebben Länk till annan webbplats.

Fördröjd inloggning efter att du registrerat dig för första gången

Det tar en stund innan du kan logga in efter att du registrerat dig via webbregistrering eller blivit registrerad av administratör. Det här är tiden det tar innan registreringen slagit igenom. Du kan alltså behöva vänta (upp till fyra timmar) innan du kommer åt dina kursrum.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2022-05-16