SöderS - Södertörns högskolas studentkår

SöderS är Södertörns högskolas studentkår, som befinner sig i F-huset plan 5. Vi kämpar för studenten, för en högkvalitativ och rättssäker utbildning, för ett levande campus och för en hållbar och transparent studentrörelse.

Hos SöderS finns oändliga möjligheter att utvecklas både som student och i sin professionella roll. Förutom att förgylla studietiden och få vänner för livet, kan du hos oss få värdefulla meriter inför arbetslivet, feta rabatter och stöd i din utbildning.

För oss står alltid studenternas intressen i fokus.

Föreningsliv

SöderS medlemsföreningar står med öppna armar för dig som student på Södertörns högskola. Föreningarna en plattform att hänga med dina kurskamrater, få en gemenskap och att syssla med just det som du brinner för. Du kan till exempel inte bjuda in en minister, skapa arbetslivsanknytning med hjälp av externa föreläsare, ordna en sittning, standup-kvällar och andra festligheter med dina medstudenter. Tillsammans blir vi starkare.

Du hittar våra föreningar här: http://www.soders.nu/förening/våraföreningarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Förbättra din utbildning

Är du intresserad av att utveckla, förändra och förbättra din utbildning? Då står SöderS redo för att ge dig alla verktyg och stöd som behövs. Vi tillsätter studentrepresentanter som representerar sin utbildning och för in studentperspektivet i högskolans beslutande rum. Du kan även delta i vår workshop EduQ som ligger till grund för de frågor SöderS driver på högskolan för att förbättra utbildningskvaliteten och studietiden. Här kanaliserar vi tyckande till agerande - och din åsikt är viktig!

Studentombud

Om du skulle stöta på problem under studietiden eller känna dig orättvist behandlad, är du varmt välkommen att kontakta våra studentombud. Hos studentombuden får du hjälp, stöd

och juridisk guidning kring dina rättigheter och skyldigheter som student. Vi finns här för dig.

Medlemskap

SöderS arbetar för alla högskolans studenter. Som medlem får du många förmåner såsom tillträde till studentlägenheter via SSSB bostadskö, skräddarsydda rabatter på exempelvis restauranger och butiker, ett billigare gymkort på MEDFIT, billig kurslitteratur i SöderS andrahandsbokhandel, billigare utbud i SöderS Pub, och fri tillgång till majoriteten av våra fester och evenemang. Dagen innan CSN, när plånboken gapar tom bjuder SöderS dessutom sina medlemmar på gratis frukost eller fika.

Så bli medlem och få en guldkant på din studievardag!

Du kan enkelt bli medlem via vår hemsida soders.nu/medlemskaplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

eller genom att besöka vår expedition i F-huset plan 5.

Besök oss i våra lokaler på plan 5 i F-huset eller på vår hemsida soders.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Välkommen till studentlivet och SöderS!

We are the student movement.

2019-08-14