Välkommen till utbildningsguiden!

I utbildningsguiden hittar du information som kan vara användbar när du letar efter din utbildning. Här finns tips på hur du går tillväga för att söka efter utbildningar, beskrivning av olika begrepp, förklaring av högskolans struktur och vart du kan vända dig för råd och hjälp i dina val av studier.

På varje kurs- och programsida kan du läsa mer om varför du bör läsa respektive utbildning, vad som ingår i utbildningen och vilken framtid dina studier kan leda till.

Lycka till!

Hitta din utbildning

För att söka efter Södertörns högskolas utbildningar kan du använda dig av olika sökvägar.

Sök utifrån ett intresseområde.
Du får då upp alla utbildningar som är kopplade till intresseområdet. Sök utifrån intresseområde.

Sök fritt ett ämne eller en yrkestitel i sökfältet.
Sök exempelvis på juridik (ämne) för att se kurser och program inom ämnet juridik. Sök exempelvis på personalvetare (yrkestitel) för att se program som utbildar dig till personalvetare. Sök via ämne .

Sök utifrån FN:s globala mål.
Använd funktionen Jag vill något annat för att se vilka utbildningar som ger dig verktyg att arbeta för ett specifikt utvecklingsmål.

Utbildningsguidens delar

Vill du ha råd och stöd inför ditt val av studier?

Södertörns högskola erbjuder flera möjligheter till råd och stöd i ditt val av studier. Du kan även få rådgivning senare under studietiden.

För att prata med någon kan du vända dig till:

Studie- och karriärvägledning
Hit kan du vända dig för att kontakta högskolans studie- och karriärvägledare

Studentservice
Vänd dig till studentservice för att prata med nuvarande studenter.

Studentambassadörerna
Kontakta våra studentambassadörer för att få följa med på en föreläsning eller fika med en student, vi bjuder på fika. Du kan träffa en student som läser det ämne eller det program du är intresserad av. Mejla: studentambassador@sh.se

Öppet hus
Vi planerar att ha ett öppet hus under våren 2020, men datum är ännu inte beslutat. Mer information publiceras här löpande.

Funderar du på att söka till Södertörns högskola? Fyll gärna i formuläret på sh.se/intresse så får du bland annat information om öppet hus!

Arbetar du på en skola och vill få inbjuden till öppet hus? Mejla oss på studentambassador@sh.se så skickar vi mer information när datum är satt.

2019-10-03