2020-09-28

Ny version av APA-guiden

Nu finns en ny version av APA-guiden för studenter på Röda Korsets Högskola och andra som skriver referenser enligt APA-systemet.

Efter önskemål från studenter och personal på Röda Korsets Högskola (RKH) har referensguiden till APA-systemet nu genomgått en större revidering. Revideringen är gjord av Biblioteket och Studieverkstan på Södertörns högskola i samarbete med lärare på RKH.

Syftet med revideringen är att förenkla användningen av guiden för dig som är student och skriver referenser enligt APA-systemet. Exempel på ändringar i denna version:

• Utökad inledning med information om bland annat referatmarkörer.
  • Ett flertal förenklade rekommendationer. Till exempel rekommenderas nu användning av sidnummer i hänvisningar i löpande text, oavsett om det rör sig om citat eller referat.
  • Fler exempel på olika typer av referenser, till exempel hänvisningar i löpande text.
  • Ett nytt FAQ-kapitel med vanliga frågor och svar.
  • Ny struktur och layout.

APA-guiden och våra andra referensguider hittar du på bibliotekets sida Referensguider.

Har du synpunkter eller förslag på ändringar inför framtida uppdateringar av APA-guiden, kontakta gärna biblioteketsundervisning@sh.se.

För fördjupad hjälp kring referenshantering, välkommen att boka tid för individuell handledning med en bibliotekarie.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Bibliotek

2020-10-27