2020-06-12

Nytt lånesystem - skaffa pinkod

Nu har vi nytt lånesystem och med det en ny Mina lån-tjänst. Du behöver nu en pinkod för att låna. Om du är student eller personal på RKH eller SMI eller tillhör allmänheten använder du koden även för att logga in på Mina lån. Nedan kan du läsa vad som gäller för dig. Välkommen att prova!

Automatiska omlån

Det bästa med bytet är att du inte längre behöver låna om kursböcker och 3‑veckorslån. Det görs automatiskt så länge ingen står i kö eller något annat hinder finns. Du får ett mejl som berättar ifall omlånet gått igenom, eller om du behöver lämna tillbaka.

Vi lånar om dina kursböcker automatiskt i upp till ett halvår. Dina 3-veckorslån lånar vi om i upp till 2 år. Om du av någon anledning vill förnya ett lån själv i förväg, kontakta oss så hjälper vi dig. Vi hoppas och tror att det här betyder att många onödiga förseningsavgifter försvinner.

Pinkod

En viktig sak är att du från och med nu behöver en pinkod för att låna.

Så här gör du för att komma igång:

Du som är student eller personal på SH

Låna: Skaffa en pinkod genom att gå till sidan Ny pinkodlänk till annan webbplats och fylla i din e-postadress. Observera att det måste vara den adress som finns registrerad hos oss på biblioteket. Du kan kontrollera och ändra e-postadress i Student-Ladok. Efter max 15 minuter får du ett mejl med en länk så att du själv kan välja kod. Låna med ditt SH-kort och pinkod.

Mina lånlänk till annan webbplats: Logga in med ditt SH-konto. Det mesta kommer att se ut som vanligt.

Du som är student eller personal på RKH

Först behöver du skaffa en pinkod, som du använder både för att låna och logga in på Mina lånlänk till annan webbplats. Gå till sidan Ny pinkodlänk till annan webbplats. Fyll i den e-postadress du använder på biblioteket. Efter max 15 minuter får du ett mejl med en länk till en sida där du själv kan välja kod.

Därefter kan du logga in på Mina lån med ditt RKH-konto, inklusive @rkh.se och din nya pinkod. När du lånar på biblioteket använder du lånekort och pinkod.

Du som är student eller personal på SMI eller tillhör allmänheten

Därefter kan du logga in på Mina lån med ditt lånekortsnummer eller e-postadress som användarnamn och din nya pinkod.

Hör av dig om du undrar något!

2020-07-02